SGK Gölbaşı Müdüründen Açıklamalar

Gölbaşı Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Vekili Ali Rıza Tuzcu, basın mensuplarıyla bir ara geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tuzcu, Gölbaşı SGK ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gölbaşı Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Vekili Ali Rıza Tuzcu, “Gölbaşı’na SGK merkez müdürlüğünün açılması Gölbaşı’na ve çevresine büyük bir hizmet atağıdır.”dedi.

Gölbaşı Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Vekili Ali Rıza Tuzcu, “Bilindiği Üzere Sosyal Güvenlik Kurumunun Teşkilat Kanunu olan 5502 sayılı yasa 16.05.2006 tarihinde kabul edilerek 20.05.2006 tarih ve 26173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yasanın Taşra Teşkilatı ile ilgili hükmünde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine bağlı olarak Sosyal Güvenlik Merkezlerinin kurulacağı öngörülmektedir. İl ve ilçelerde Nüfus, Sigortalı ve Genel Sağlık Sigortalısı sayısı, İşyeri sayısı, işlem yoğunluğu ve belirlenecek diğer kriterler doğrultusunda yeteri kadar Sosyal Güvenlik Merkezi kurulabilir veya kaldırılabilir hükmü mevcuttur. Bu nedenle, Gölbaşı İlçemizde de Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünün Kurulmasına ilişkin karar Başkanlığımızın 07.11.2008 tarih ve 2008/91 sayılı Genelgesiyle çıkmıştır ve bu aşamadan sonra İl Müdürlüğümüz ile Başkanlığımız arasında çalışmalar hızlı bir şekilde devam etmiş Merkez Müdürlüğümüz Hizmet binası kiralanarak; araç gereç ve diğer donanımları tamamlanarak 15.05.2009 tarihinde açılışı gerçekleştirilmiştir. Halen 1 Müdür ve 3 Memur olmak üzere toplam dört personelle Hastalık ödemeleri, Sağlık Karnesi Aktivasyonları ve tescil işlemlerini gerçekleştirmeye başlamış bulunuyoruz. Tüm Gölbaşı halkına hayırlı olsun. Amacımız tüm işlemlerin yapılabildiği; kolay erişilebilir, vatandaş odaklı ve sorunların yerinden çözülmesi açısından Sigortalı ve Hak Sahiplerine daha kapsamlı hizmet sunabilmektir.”dedi.

Gölbaşı Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Vekili Ali Rıza Tuzcu, “Bu itibarla, çalışmalarımız bundan sonra da daha hızlı bir şekilde devam edecektir. Ana amaç müdürlüğümüzün bir an önce kendisine ait hizmet binasına kavuşmasıdır. Bu doğrultuda Gölbaşı Belediyesi ile Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü binası yapılması kaydıyla arsa alımı ve yeni Merkez Müdürlüğü yapımı hususunda çalışmalarımız devam edecek ve bu aşamadan sonra da tüm işlemlerin yapılması Gölbaşı Merkez Müdürlüğünde gerçekleştirmek olacaktır.” dedi.

Yorum bırakın