CHP Müdür Atamasını Kınadı (GÖLBAŞINDA ÖZDEMİRLERİN KADROLAŞMASI)


Diyoruz ki ey Gölbaşılı siz bu yeni atanan Milli Eğitim Müdürünün yansız çalışacağına inanıyor musunuz? Kesinlikle hayır! Çünkü kardeşi belediye başkanıdır ve başkanından (abisinden) emir almadan hiçbir yere imza atamaz.

Oysaki Gölbaşı halkının çeşitli sorunları vardır. Sayın belediye başkanımız bu sorunları bir tarafa atmış, kendi ailesine koltuk kapmak, kendi ailesinden müdür yapmak, ilçede var olan müdürlük saltanatını daha da güçlendirmek için böyle bir çalışmanın içine girmiş, oysaki Gölbaşı halkımız başkandan değişik çalışmalar bekliyordu.

İlçe başkanımızın konuşması şöyleydi. Diyordu ki: “bu aile yani Özdemirler kendilerinden başkalarına koltuk vermezler. Gerçekten bugün geldiğimiz noktada Özdemirlerin kendilerinden başka kimseye koltuk vermediğini gördük. Bu da bizde halkımız adına çok büyük bir üzüntü kaynağı yaratmıştır. İlçe başkanımızın siyasi deneyimleri ne kadar haklı olduğunu ortaya konmuş oldu.


CHP ADIYAMAN İL BAŞKANININ GÖLBAŞI ZİYARETİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Mahmut YILMAZ, Gölbaşı İlçe Cumhuriyet Halk Partisi başkanı Ramazan VURUŞKAN’I ziyarette bulundu. Ziyarette İl başkanı Mahmut YILMAZ açıklamalarda bulundu. Yılmaz açıklamasında:

“Gölbaşı ilçemizi ve ilçe başkanlığımızı ziyaret ettik. Ziyaretimizin en önemli amaçlarından biri, Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğünde donan dolaplar! Zaten biz Gölbaşı Belediye Başkanlığını çok az bir oyla kaybettik. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak baktık ki, öteden beri Gölbaşı belediye başkanlığını kazanan Özdemirler ilçede kendi aklı hallerince işler yapmak istiyorlar. Bunun en büyük örneği Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğüne vekâleten atanan belediye başkanının kardeşi. Biz şöyle düşündük: Eğitimin önemli ve ciddi bir iş olduğuna inanıyoruz. Seçim propagandalarını süresince ilçeye geldiğimizde ilçe başkanımızın bir konuşmasını dinledim. Gerçekten ilçe başkanımızın konuşması bugün net olarak ortaya çıkmıştır. İlçe başkanımızın tahminleri ve konuşmaları yerini bulmuştur ve haklı çıkarmıştır. İlçe başkanımızın konuşması şöyleydi. Diyordu ki: “bu aile yani Özdemirler kendilerinden başkalarına koltuk vermezler. Gerçekten bugün geldiğimiz noktada Özdemirlerin kendilerinden başka kimseye koltuk vermediğini gördük. Bu da bizde halkımız adına çok büyük bir üzüntü kaynağı yaratmıştır. İlçe başkanımızın siyasi deneyimleri ne kadar haklı olduğunu ortaya konmuş oldu.

Oysaki AKP eğitimi kendisine göre yorumlamaya kendisine göre yormaya çalışıyor. Son örnekte de biz bunu net olarak gördük. Şimdi biz şöyle düşünüyoruz Gölbaşılıları da düşünmeye davet ediyoruz. Diyoruz ki ey Gölbaşılı siz bu yeni atanan Milli Eğitim Müdürünün yansız çalışacağına inanıyor musunuz? Kesinlikle hayır! Çünkü kardeşi belediye başkanıdır ve başkanından (abisinden) emir almadan hiçbir yere imza atamaz. Biz bu inançtayız ve sizleri de düşünmeye davet ediyoruz. Haklıysak Cumhuriyet Halk Partisi’ne hak verin ve milli eğitim müdürünün atanmasına tepkinizi koyun. Tepki koyarken herhangi bir kimseye zarar verin demiyoruz.

Sadece bu tepkinizi kendi aranızda göstermeye çalışın. Belediye başkanının icraatlarından söz etmiyoruz, çünkü en büyük icraatı Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kardeşini atamasıdır. Oysaki Gölbaşı halkının çeşitli sorunları vardır. Sayın belediye başkanımız bu sorunları bir tarafa atmış, kendi ailesine koltuk kapmak, kendi ailesinden müdür yapmak, ilçede var olan müdürlük saltanatını daha da güçlendirmek için böyle bir çalışmanın içine girmiş, oysaki Gölbaşı halkımız başkandan değişik çalışmalar bekliyordu. Demek ki başkanımızın tercihi bu yönde olmuştur, ama biz şu uyarıyı yapıyoruz ve gölbaşı halkının bu uyarımızı duyup tanık olmasını istiyoruz. Bundan sonra Gölbaşı’nda yapılacak herhangi bir atamanın sadece AKP’lilerden oluşması, AKP zihniyetli kişileri de üzeceğine inanıyoruz. Ben il başkanı olarak yaptığım çalışmalardan ve ilçeden aldığım bilgilere göre AKP’liden çoğu da bu atamadan memnun değiller ama her nedense belediye başkanımız böyle bir atamayı tercih etmiş durumdadır. Ben şu yolu öneriyorum: yapacaklarsa herkesi eşit tutabilecek bir AKP’liği bulsunlar, CHP’liği yapın demiyorum. Yapmazlar. Çünkü onların eğitim anlayışı, eğitimi kendilere göre şekillendirmektir. Biz CHP’liği müdür yapın demiyoruz ama müdür yaparken de oraya eğitimden anlayan birini getirin deriz. Biz CHP il ve ilçe başkanlığı olarak yapılan bu tur atamaların hepsini mercek altına aldığımızı öğrenmesini kendisine bildiriyoruz. Bundan sonra belediye başkanının attığı her adımı il ve ilçe örgütü olarak takip edeceğiz. Bu takiplerin sonucun da çok değer verdiğimiz, çok sevdiğimiz sosyal demokrat haliyle ünlü olan gölbaşı halkımıza zaman zaman Gölbaşı’na gelerek bu şikâyetlerimizi vatandaşlarımıza bildireceğiz. Bu sıkıntılarımızı Gölbaşı halkıyla birlikte paylaşacağız. Halk olarak beraber, belediye başkanının yanlış uygulamalarına ve partizanca uygulamalarına karşı CHP il ve ilçe örgütü olarak direneceğimizi belirtmek istiyorum. Bundan sonra inşallah Özdemirler koltuk kapma değil de, hak edeni bir yere getirmek için uğraşırlar.”

“Herkese çok teşekkür ediyorum.” Dedi ve Gölbaşı’ndan ayrıldı.

Gazete Gölbaşı, Gölbaşı Haber ,Gölbaşı Haberleri, Adıyaman Gölbaşı, Gölbaşı

Gazete Gölbaşı ,Gölbaşı Haber, Gölbaşı Haberleri ,Adıyaman Gölbaşı, Gölbaşı

Yorum bırakın